Gereedschap voor jongeren in Oeganda

//Gereedschap voor jongeren in Oeganda

vakschool in Kampala

ASOD Uganda

projectnummer T16.21A

Waar we in veel westerse landen met vergrijzing te maken hebben, wordt Oeganda ook wel het jongste land ter wereld genoemd. Meer dan driekwart van de bevolking is jonger dan 30 jaar en dat zal de komende decennia alleen maar groeien.

Vele jongeren in Oeganda hebben geen werk. Door te weinig scholing en door de enorme concurrentie op de arbeidsmarkt. Het ontbreekt Oeganda aan lokale maakindustrie, een goede gezondheidszorg en behuizing.

Jongerencentrum

Om te voorkomen dat deze grote groep jongeren ontspoort is het dringend nodig hen onderwijs en toekomstperspectief te bieden.
Eén van de organisaties die deze problemen te lijf gaat is ASOD (Action to Support Orphans and  Disadvantaged).

ASOD heeft een jongerencentrum opgezet in het midden van de hoofdstad Kampala. In het gezondheidscentrum wordt o.a. voorlichting gegeven over het voorkomen van HIV/ Aids. Aan het centrum is ook een technische school verbonden. Hier leren jongeren een vak waarmee ze werk kunnen vinden of zelf creëren. De beroepsopleidingen die worden aangeboden zijn kledingmaken, houtbewerken, lassen, metselen, motoronderhoud en het kappersvak.

Opleiding en voorlichting

Jaarlijks zullen er 285 kwetsbare jongeren een vakopleiding krijgen. Daarnaast heeft het centrum zich ten doel gesteld om in drie jaar tijd aan 3000 jongeren sexuele voorlichting te geven. De organisatie krijgt hulp van de Astrid Uganda Foundation. Tools To Work leverde de gereedschappen.

In augustus zijn de goederen aangekomen bij het jongerencentrum in Kampala en met veel blijdschap in ontvangst genomen.

John Tumwebaze“Today we had a staff meeting at MTI, after the meeting we had the opportunity to unpack all the items, the respective trainers  liked them and were so impressed, they said these are going to ease their practical classes.”

 Regards
John Tumwebaze
Executive Director ASOD Uganda

gereedschapset

Uitpakken gereedschapskisten

 

 

 

 

 

 

overige projecten

By | 2018-01-16T19:42:05+00:00 september 1st, 2017|Projecten|0 Comments

Geef een toekomst cadeau!

“Ik wil een goed doel steunen, maar komt het geld goed terecht?”

Doe mee met onze actie: Gereedschap voor vakonderwijs in Kenia en Oeganda