scholier leert metselen


COWA

Project T16.33A

Companionship Of Works Association (COWA) is een centrum voor beroepsopleidingen in Oeganda. Het heeft Tools To Work gevraagd gereedschap en machines te leveren om het aantal studenten uit te kunnen breiden.

Jonge studenten

COWA speelt in op het Oegandese overheidsbeleid dat beroepsonderwijs voor jongeren wil bevorderen. COWA heeft twee  scholen,  in Kampala en Wakiso district. De ene is voor jongens, de andere voor meisjes. De studenten op deze scholen zijn voornamelijk wees- en straatkinderen in de leeftijd van 15 tot 25 jaar. Om kwalitatief goed praktijkonderwijs te geven aan meer leerlingen, heeft het centrum  meer goed gereedschap en machines nodig. Daarvoor heeft COWA Tools To Work benaderd. Honderd jonge mensen zullen jaarlijks een vak leren op één van de twee technische scholen van COWA. De volgende vakken worden gegeven: metselen, betonwerk, timmeren, lassen/ metaalbewerking en het kappersvak.

studenten leren een vakstudenten leren timmerenstudent leert lassen

Werkgelegenheid

Bij het bepalen van de vakken die onderwezen worden, kijkt men naar de werkgelegenheid in de regio. Er zijn contacten met bedrijven waar de leerlingen stage mogen lopen. Veel afgestudeerden zullen werk vinden in de (wegen) bouw, de agrarische sector en bij olie- en gasbedrijven. Anderen beginnen voor zichzelf en kunnen werk bieden aan werkzoekenden. De kosten voor dit project zijn € 6560,54. Omdat de gereedschappen en machines meerdere jaren gebruikt gaan worden, zijn de kosten per student minder dan € 65,-.

Goederen in gebruik

In maart 2018 is de container met goederen voor diverse projecten in Oeganda verstuurd en in juli aangekomen. De goederen zijn verdeeld over de diverse projecten, waaronder COWA. Van Chrispine Wanyahoro (de initiatiefneemster van het centrum) ontvingen het volgende bericht:

“Dear Luitzen,

Am glad to inform you that the Tools To Work for COWA VTC arrived in Kampala yesterday, Wednesday 11th of July 2018, and
we managed to pick them as you can see from photos.

We, the Management, staff and students of COWA VTC are really grateful for the tools and all your organization did to ensure
their arrival in Kampala”.

Chrispine Wanyahoro
COWA VTC

Aankomst goederen in KampalaAankomst goederen in Kampala