jongeren krijgen beroepsonderwijs

Murialdo Institute

Deze technische school in Sierra Leone wil uitbreiden met goederen van Tools To Work.

Beroepsscholing

Het idee voor beroepsscholing voor werkloze jongeren komt van de JOSEPHITES OF MURIALDO. Na de tien jaar durende burgeroorlog was er grote behoefte aan scholing voor werkloze jonge mensen in East End, Freetown. Met de komst van buitenlandse multinationals en mijnbedrijven onstonden er veel bouwactiviteiten. De vraag naar technisch geschoold personeel groeide. Maar technisch geschoolde krachten waren nauwelijks te vinden.

Arbeidsmarkt

Het Murialdo Instituut speelde in op deze vraag vanuit de arbeidsmarkt door jongeren op te gaan leiden in technische vakken. Beroepsvaardigheden waarmee ze betaald werk zouden kunnen vinden. En dat werkte goed. Intussen kan het instituut niet langer aan de vraag van de vele studenten voldoen en wil daarom gaan uitbreiden.

Moderne faciliteiten

Het Murialdo Institute is het enige opleidingscentrum in de wijde omtrek. De school heeft ruime werkplaatsen, lokalen en praktijkruimtes voor 10 verschillende vakafdelingen. Elke afdeling heeft 30-60 leerlingen en totaal 34 leerkrachten. Met moderne faciliteiten, goed lesmateriaal en gekwalificeerde leerkrachten wil het instituut ongeschoolde jongeren een goede start op de arbeidsmarkt geven.

Praktijkgereedschap

Om aan de grote vraag naar een gedegen beroepsopleiding te voldoen, heeft de school hulp gevraagd aan Tools To Work. Een Spaanse organisatie helpt hen met uitbreiding van het gebouw en de lokalen, wij gaan hen helpen met de benodigde gereedschappen. We gaan naaimachines, gereedschapsets, lasapparatuur, computers en printers gereedmaken voor dit project. De kosten voor dit project zijn € 25.000.

Op 12 januari 2021 is de zeecontainer vertrokken vanaf ons terrein en op 28 februari 2021 aangekomen bij het Murialdo Instituut. Lees hier hoe de goederen in ontvangst werden genomen.

overige projecten