computerles in Kenia

 

St.  Mary’s Marindi Girls School

St. Mary’s Marindi Girls School in Kenia onderwijst meisjes op het gebied van computervaardigheden en textiele werkvormen. De meisjesschool ligt in West Kenia, Homa Bay County en heeft 270 leerlingen, allemaal tussen de 15 en 19 jaar oud.

Met de verkregen kennis en vaardigheden kunnen de jonge vrouwen een zelfstandig bestaan op bouwen, ook als ze niet doorleren. Om dit te bereiken heeft de school computers en naaimachines nodig.

Computervaardigheden

De wereld van de technologie blijft groeien en dus ook de behoefte aan mensen met ervaring op dit gebied. In de regio zijn weinig mensen met computerervaring. Dit biedt dus mogelijkheden voor de meisjes. Ze kunnen gaan werken als secretaresse bij scholen, ziekenhuizen en bedrijven, in een internetcafé of winkelcentra.

De school helpt de leerlingen om contact te leggen met instellingen en bedrijven in de regio zodat de leerlingen verder kunnen leren of stage lopen. De school adviseert de meisjes om zich te verenigen en op die manier toegang te krijgen tot leningen van de overheid of NGO’s, waarmee ze een bedrijfje kunnen starten. Dit alles helpt hen om effectief te participeren in de ontwikkeling van de gemeenschap.

Diploma

Momenteel verlaten jaarlijks 135 leerlingen de school met een diploma. Ze verwachten dat dit, met de komst van nieuwe goederen van Tools To Work, verder zal toenemen. Het merendeel van de leerlingen vindt binnen een jaar een baan.

studeren in Kenia

Er is op de school veel aandacht voor zelfstandigheid en het aanleren van sociale vaardigheden. In dienst bij een bedrijf of vanuit de eigen onderneming wordt er een marktconform salaris verdient. De extra getalenteerde leerlingen kunnen zelfs een stuk meer gaan verdienen en hebben daardoor de mogelijkheid om te sparen.

In de huidige samenleving kun je zonder kennis van technologie niet meer concurreren met anderen op de arbeidsmarkt. Een opleiding met computervaardigheden geeft deze  (plattelands)meisjes een voorsprong op de arbeidsmarkt.

Praktische Ondersteuning

Tools To Work wil de volgende goederen gaan leveren:

5 hand naaimachines
5 elektrische naaimachines
1 elektrische borduurmachine
1 industriële overlockmachine
2 trap- met zig-zag naaimachines
1 industriële naaimachine
20 computers met digitale monitor + software
2 HP laserprinters met toners

Om revisie, verpakking en transport mogelijk te maken is een bedrag van € 6000,00 nodig.
Helpt u ons deze meiden een toekomst te bieden?
U kunt al doneren vanaf € 5,–
Namens St. Mary’s Marindi Girls School alvast hartelijk dank.
leerkrachten Kenia