De container voor Zimbabwe is aangekomen bij het Bulawayo Projects Center.
In hun nieuwsbrief lezen we het volgende:

“Dank aan Tools To Work in Nederland voor de donatie van een container vol gereedschappen. De container arriveerde eind januari en werd op een regenachtige dag in februari officieel ontgrendeld door Busie Ndhlovu. De container, volgepakt met fietsen, naaimachines, computers en een grote hoeveelheid gereedschap is uitgeladen op ons hoofdkantoor in Thorngrove. De lege container hebben we daarna overgebracht naar het nieuwe incubatiecentrum in Nketa. Daar zal de container gebruikt worden als opslagruimte.

In Nketa wordt hard gebouwd aan een nieuwe werkplaats waar workshops gegeven gaan worden en start-ups een werkplaats kunnen opzetten. De computers en naaimachines die we ontvangen hebben, gaan gebruikt worden voor training en zullen op termijn beschikbaar worden gesteld aan nieuwe start-ups. Een deel van de fietsen wordt gebruikt tijdens de cursus “fietsenmaken”, een ander deel wordt beschikbaar gesteld aan leden van BPC die een fiets nodig hebben voor hun bedrijf.

Dit gereedschap, de machines, de computers en de fietsen geven een enorme boost aan de nieuwe start-ups en verbetering van ons aanbod aan cursussen.

Dank voor jullie ondersteuning.”

De gearriveerde container wordt ontgrendeld.
container vertrekt naar zimbabwe
naaimachine donatie in Zimbabwe
de goederen worden uitgeladen