cursus onderhoud en reparatie naaimachines“Ze wilden niet stoppen voor ze zéker wisten dat ze alles hadden geleerd”, vertelt PUM expert Thea Jansen. Samen met collega Jan Koeman was zij begin dit jaar twee weken in Burkina Faso om cursussen te geven. Cursussen in het onderhouden en repareren van fietsen en naaimachines. Thea:”Deze vrouwen kunnen allemaal goed overweg met de naaimachine maar als hij hapert hebben ze niet de kennis en het gereedschap om hem te repareren”.

Een groep van 12 Malinese vrouwen kwam speciaal naar Burkina Faso om de training te volgen. (In Mali is het voor Europeanen nog te gevaarlijk vanwege aanslagen en ontvoeringen). Met gereedschap, machines en videotraining van Tools To Work, gingen zij aan de slag en behaalden allemaal het certificaat van monteur.

Terug in Mali kunnen deze vrouwen een eigen bedrijf starten. VAM, stichting Vrouw en Arbeidsmarkt, helpt hen verder met het organisatorisch opzetten van de business.

Deze 12 vrouwen belooft een mooie toekomst in een land waar geen fiets- of  naaimachinewinkel om de hoek zit. De cursus was een groot succes!

Wil je met je stichting ook zo’n cursus onderhoud en reparatie geven? Neem dan contact op met info@toolstowork.nl
Wij hebben inmiddels 11 jaar ervaring in het geven van cursussen onderhoud- en reparatie.
Laten we kennis delen. Dat komt de duurzaamheid ten goede. Bekijk de video van de training.