De voorbereidingen voor het SKIT (Sewing cursus onderhoud en reparatieand Knitting Informaton Transfer) project in Kenia zijn in volle gang. De cursus ‘onderhoud en reparatie’ wordt dit keer alleen voor de naaimachines gehouden. In Kitale (West Kenia) heeft de provinciale overheid lokalen en logeeradressen beschikbaar gesteld voor de deelnemers aan de cursus. Deelnemers zijn dit jaar docenten die naaldvakken geven op verschillende technische scholen in West Kenia. In de komende cursus gaan zij leren hoe een naaimachine precies werkt en hoe je reparaties kunt uitvoeren. Vervolgens kunnen zij deze kennis weer doorgeven aan hun leerlingen. Op die manier wordt de levensduur van de naaimachines die zij op school gebruiken verlengt.

Vrijwilligers

De cursus wordt van 31 oktober tot en met 11 november gehouden in Kitale. Twee van onze vrijwilligers, Twan de Bont en Jeu Wilmer, gaan de cursus geven. Twan en Jeu hebben eerder trainingen gehouden in Oeganda, Rwanda en Sierra Leone.

Videolessen

Voor de cursus zijn er video opnamen gemaakt en in het Engels ingesproken. Dit maakt het overbrengen van technische uitleg eenvoudiger. Deelnemers hoeven niet meer naar een ondertiteling te kijken maar kunnen de beelden volgen terwijl ze de uitleg hóren. Naast de praktijklessen is dit een uitstekend middel omdat de videoles net zolang getoond kan worden totdat iedereen het begrepen heeft.

Toolbank

In combinatie met het Toolbank project, waarbij leerlingen al tijdens hun opleiding een naaimachine aan kunnen
schaffen, biedt de training een duurzame investering in werkgelegenheid.