DADREG redt jongeren van een leven op de vuilnisbelt

//DADREG redt jongeren van een leven op de vuilnisbelt

De grote vuilisbelt Dandora Dumpsite

Dandora Dumpsite Rehabilitation Group

Projectnummer T18.0050

Dandora Dumpsite in Nairobi, Kenia,  is een van de grootste stortplaatsen ter wereld.
De allerarmsten proberen te overleven op deze vuilnisbelt, met het zoeken naar voedsel en bruikbare spullen.
Velen van hen wonen er ook, met alle gevaren van dien. Verkrachtingen zijn aan de orde van de dag.

Vuilnisbelt

DADREG is een lokaal opgerichte organisatie die probeert om deze mensen uit de ellende te halen.
Dandora Dumpsite Rehabilitation Group (DADREG) werd in 2009 opgericht door een groep jongeren die vroeger zelf op de vuilnisbelt leefde. Vanwege armoede konden zij niet meer naar school en zwierven over de vuilnisbelt op zoek naar eten. Zij besloten zich te groeperen om zichzelf en hun gemeenschap te helpen. Journalist Tim Hofman maakte een schokkende documentaire over het leven op deze vuilstort.

Sport

Om jongeren uit de vuilstort te halen, begonnen ze met het aanbieden van sport. Jonge mensen, vooral meisjes in de krottenwijken en op de vuilnisbelt, hebben weinig kansen in het leven. DADREG wil hen de kans bieden om een menswaardig leven te leiden, door middel van onderwijs, het leren van vaardigheden en hen toegang te geven tot kapitaal waarmee ze aan de armoede kunnen ontsnappen. Aan vrouwen en kinderen wordt onderdak geboden zodat ze in een veilige omgeving en weg van de giftige stoffen, naar school kunnen gaan en een vak kunnen leren. Zonder vaardigheden zullen deze mensen afhankelijk blijven van de stortplaats.

  onderwijs Kenia

Vaktraingen

DADREG geeft trainingen op het gebied van kleding maken, catering en het kappersvak. Daarnaast worden vaardigheden aangeleerd om een eigen bedrijfje op te zetten, waarmee ze in aanmerking kunnen komen voor een microkrediet.

PHOEBE OLESIA (24)

“Ik heb meer dan tien jaar op de vuilnisbelt gewerkt en hoopte dat er voor mij ooit een kans kwam om een training kledingmaken te volgen.DADREG kwam en nodigde mij en enkele van mijn collega’s uit om in januari 2016 een naaicursus te volgen. Ik twijfelde of ik echt mijn droombaan zou kunnen gaan vervullen – een ontwerper zijn. Maar ik begon en in vijf maanden heb ik geleerd hoe je prachtige kleding zoals jurken, rokken en pakken maakt. Ik verkoop ze, maak ze voor mijn kinderen, mijn man en voor mezelf terwijl ik blijf leren. We hebben nu al een beter leven. Mijn gezondheid is verbeterd doordat ik niet meer tussen de giftige stoffen leef, mijn kinderen gaan naar school en hoeven geen voedel meer te zoeken op de vuilstort.  Ik hoop dat anderen ook zo’n kans krijgen.”

naailessen kleding maken  kooklessen nairobi

DADREG wil haar activiteiten gaan uitbreiden met vaktrainingen voor lassers, timmerlui en automonteurs. Om dat te bewerkstelligen heeft de organisatie Tools To Work gevraagd om gereedschapssets voor deze beroepen.
En die gaan we natuurlijk leveren.

overige projecten

By | 2019-02-02T20:57:12+01:00 januari 31st, 2019|Projecten|0 Comments