Bulawayo Project Centre

Project T15.42A

Bulawayo Projects Centre in Zimbabwe biedt werkloze jongeren de kans om een vak te leren om daarna als zelfstandige te kunnen gaan werken.

Kamer van koophandel

Dit Project Centrum doet denken aan onze kamer van koophandel. Ze beheert spaar- en kredietclubs; verstrekt micro-leningen; leert kleine boeren zaken doen; faciliteert bij het vinden van werk in de agrarische sector en helpt bij het oplossen van problemen voor zelfstandige kleine ondernemers. De deelnemers worden betrokken bij de besluitvorming van de diverse activiteiten van de organisatie. BPC is een goed georganiseerde NGO met veel faciliteiten. Zimbabwe heeft weinig ondernemers door de slechte economische situatie. Als je een vak hebt geleerd, moet je je eigen werk creëren om je brood te verdienen, dus alle hulp is welkom.

Eigen bedrijf starten

Het doel van dit project is om 450 mannen, vrouwen en jongeren op te leiden om een eigen bedrijfje te beginnen waarmee ze voor zichzelf, hun gezin en familieleden een inkomen kunnen verdienen. 75 ongeschoolde jongeren leren een vak en 375 werkloze volwassenen leren hoe je een eigen bedrijfje op kunt zetten. BPC helpt de deelnemers, naast kennis en informatie, om een microkrediet te krijgen.

Middelen en gereedschap

Om dit project mogelijk te maken vraagt BPC aan Tools To Work:

  • 120 fietsen,
  • 20 computers en 3 printers,
  • 38 naaimachines,
  • diverse gereedschapsets, lasapparatuur en machines.

De kosten om deze goederen gebruiksklaar te maken en te verzenden naar Bulawayo Projects Centre zijn €30.930,=. Helpt u ons dit project te verwezenlijken? U kunt al doneren vanaf € 5,00 Zie hier hoe u kunt helpen

ASNFoundationlogo (1)
ondersteunt dit project.

UPDATE:

In november 2016 is een volle container met de tools verzonden naar Bulawayo.
In februari 2017 zijn de goederen in gebruik genomen.

overzicht projecten