Een goede toekomst als fietsen- en/of kleermaker

//Een goede toekomst als fietsen- en/of kleermaker
cursus voor vrouwen in Burkina Faso

Een goede toekomst als fietsen- en/of kleermaker

In Burkina Faso verdwijnt de traditionele familieband en gezinnen hebben vaak weinig inkomen. Met als gevolg dat veel kinderen en jonge mensen aan hun lot overgelaten zijn. Je vindt ze bedelend op straat of ze leven van kleine criminaliteit. Meisjes worden veel te jong moeder of werken in de prostitutie. De oudere jongeren verlaten het land in de hoop in de westerse wereld een betere toekomst te vinden.

Twee projecten in één

Association de Soutien aux Personnes Défavorisées (ASPD) en Actions Entreaide Solidarité (AES) hebben beroepsonderwijsprojecten opgezet voor deze groep. Leren ze een ambacht dan kunnen ze de kost verdienen en voor zichzelf en hun familie zorgen. ASPD en AES worden ondersteund door de Nederlandse stichting ‘Help Burkina’. Deze stichting heeft beide organisaties bij Tools To Work geïntroduceerd.

Materiaal en kennis

lesboek onderhoud en reparatie naaimachinesEr is grote behoefte aan kennis en materialen om de vakopleidingen te verbeteren en te vergroten. Tools To Work gaat deze initiatieven ondersteunen door cursussen te geven in onderhoud en reparaties van naaimachines en fietsen en zal naaimachines versturen voor naai-ateliers . Dit draagt bij aan een duurzame verbetering van de levensomstandigheden van de doelgroep. De opgeleiden kunnen reparatiewerkplaatsen starten voor naaimachines en fietsen of  naai-ateliers openen en zo een inkomen verdienen.

Praktijklessen voor jongens en meisjes

Stichting A.E.S. (Actions-Entreaide-Solidarité) heeft een centrum opgericht , Centre de Réinsertion des Enfants Défavorisés (CRED), voor jongeren met weinig toekomstperspectief. Om te beginnen zullen 30 meisjes in 3 jaar opgeleid worden tot kleermaker. Naast de praktijklessen zal er ook alfabetisering onderwijs worden gegeven en cursussen in gezinszaken. Met hulp van de Nederlandse stichting “Help Burkina” is het opleidingscentrum gerealiseerd. Eenzelfde plan bestaat voor jongens. Zij zullen opgeleid worden tot timmerman/meubelmaker. AES zal van Tools To Work de volgende materialen ontvangen: 5 hand naaimachines, 5 elektrische naaimachines, 1 elektrische borduurmachine, 1 industriële overlockmachine, 5 trap- zigzag naaimachines, 2 computers en 1 printer.

Duurzaamheid

In een trainingsprogramma voor onderhoud van naaimachines, reparatie van fietsen en een opfriscursus in kledingmaken zullen 20 straatjongeren, wezen, gehandicapten, weduwen en werkloze vrouwen een opleiding krijgen in de hoofdstad Ouagadougou. Het is de ambitie om de afgestudeerden te steunen door hen naaimachines te verschaffen en leningen te verstrekken om zich te vestigen op hun vakgebied.
U kunt dit project ondersteunen met een financiële bijdrage.

ondersteunt dit project financieel mede.

overige projecten

By | 2018-05-22T19:22:07+00:00 mei 22nd, 2018|Projecten|0 Comments

Geef een duurzaam vaderdag-cadeau!
en duurzaam vaderdag cadeau