naailes in Kenia

Flowers of Hope Self Help Group

Flowers of Hope Self Help Group is actief op het platteland in de buurt van Eldoret, West Kenia. In deze regio zijn veel slachtoffers gevallen tijdens de rellen rondom de verkiezingen van 2008. Ook HIV/Aids is een groot probleem. Hierdoor zijn er veel alleenstaande moeders en weeskinderen. De vrouwen leven in arme omstandigheden en moeten vaak voor grote gezinnen zorgen. Veel kinderen hebben één van hun ouders verloren.

Vakopleiding en inkomen

De vrouwen hebben amper mogelijkheid om een beroepsopleiding te volgen of een eigen inkomen te verwerven. Uit een initiatief van de bevolking is de organisatie Flowers of Hope opgericht. Het doel is om een toekomstperspectief te bieden aan ongeschoolde jongeren en vrouwen. Flowers of Hope biedt vakopleidingen aan in kledingmaken, elektrotechniek en computervaardigheden. Met deze trainingen kunnen de opgeleiden een eigen bedrijfje starten, een samenwerkingsgroep starten of werk vinden in bestaande bedrijven. Coördinator Felix Okinyi vertelt er meer over.

Extra gereedschap

Flowers of Hope Self Help Group wil meer mensen een opleiding kunnen aanbieden en heeft Tools To Work gevraagd om hiervoor gereedschap, machines en computers te leveren. De kosten voor dit project zijn € 4930,-. Hiervoor kunnen jaarlijks 112 mensen opgeleid worden.
Dat is € 44,– per persoon om iemand in staat te stellen een eigen inkomen te verwerven.

De materialen zijn inmiddels geleverd en in dank aangenomen.
Uw grote steun, via de emballagebonnen bij supermarkten, heeft dit mogelijk gemaakt!

Hartelijk dank daarvoor.

We gaan deze veelbelovende organisatie in 2021 opnieuw ondersteunen.
Kijk hier voor de UPDATE

overige projecten