meisje kan niet naar school vanwege gebrek aan maandverband

Een kwart van het jaar niet naar school kunnen, dat overkomt meisjes in Kenia en Oeganda. Iedere maand missen zij gemiddeld 4 dagen school vanwege hun menstruatie.

PROBLEEM

Bestaat er geen maandverband in Afrika?
Jawel hoor, in de grote steden van Kenia en Oeganda is volop wegwerpmaandverband te krijgen. Maar de jongeren van het platteland komen daar niet en bovendien is het voor hen te prijzig. Met als gevolg dat de jonge vrouwen zich behelpen met doeken en bladeren. Doorlekken ligt dan voor de hand en in een omgeving waar er nog veel taboe bestaat blijf je dan als jong meisje liever thuis.

OPLOSSING

Dé oplossing voor dit probleem: uitwasbaar maandverband
Gemaakt van katoen en/ of bamboevezels geeft dit jonge vrouwen een betrouwbare en hygienische bescherming tegen maandelijks bloedverlies. Lokale ondernemers in Kenia en Oeganda zien steeds meer kansen dit product te maken voor de plaatselijke bevolking. Een constante markt die in een grote behoefte voorziet.

PLAN

Tools To Work zet zich in om lokale initiatieven in Kenia en Oeganda te ondersteunen. Kleine ondernemers, al of niet verenigd in een samenwerkingsverband, ontvangen van ons een goed werkende, gereviseerde naaimachine om aan de slag te gaan met de productie van duurzaam maandverband. Hiermee kunnen ze een eigen naaiatelier opzetten, geld gaan verdienen en de meiden kunnen veilig naar school.

MEEDOEN

Kijk hier hoe je kunt helpen.