Fietsen voor Zuid-Afrika

//Fietsen voor Zuid-Afrika

Zuid-Afrikaanse kinderen krijgen een fiets

BEN-bikes

Projectnummer 18.0058

Bicycling Empowerment Network (BEN)

BEN is een maatschappelijke organisatie in Western Cape Provincie, Zuid Afrika. Deze organisatie heeft Tools To Work gevraagd om fietsen. Die zijn nodig voor de lokale bevolking en voor het opzetten van fiets-herstelwerkplaatsen. Tools To Work gaat 200 fietsen opsturen naar dit project. We werkten in 2009 al eerder samen met BEN.

Het belang van fietsen is groot. Zeker in Afrika. Fietsen bieden toegang tot basisvoorzieningen zoals gezondheidszorg. Vooral in landelijke gemeenschappen, waar mensen ver van ziekenhuizen wonen. En zorgverleners die een fiets hebben, kunnen twee keer zoveel patiënten bezoeken dan dat ze dit te voet zouden moeten doen.
Ook voor scholieren is de fiets een uitkomst. Hierdoor zijn ze drie keer zo snel op school. Het gevolg is dat ze trouwer naar de opleiding komen en het kennisniveau onder de jeugd toe neemt. De fiets is een betaalbare manier van vervoer. Hierdoor kunnen mensen ook makkelijker op hun werk komen zonder van duur vervoer gebruik te hoeven maken. Daardoor kunnen ze beter hun gezin onderhouden.

logo BEN-bikes Zuid-Afrika Fietsen op transport naar Zuid-Afrika in 2009    fietsen voor Zuid-Afrika

Werkplaatsen

Met de toename van het aantal fietsen neemt ook de behoefte aan rijwielherstel-werkplaatsen toe. Door die op te zetten wordt ook een bijdrage geleverd aan het terugdringen van de werkloosheid. BEN is actief in de dichtbevolkte wijken rondom Kaapstad en op het platteland. Ze kijken in welke wijken een rijwielherstelwerkplaats nodig is, maken van zeecontainers een werkplaats en zoeken in de wijk iemand die geschikt is om de werkplaats te leiden. De aankomende ondernemer wordt bij BEN opgeleid tot fietsenmaker en zakenman. Bij de start als ondernemer, krijgt hij/ zij een basis-uitrusting voor de werkplaats en tweedehands fietsen. BEN blijft betrokken bij de ondernemingen, maar de ondernemer wordt eigenaar. In 16 jaar zijn er op die manier 22 ondernemingen opgestart.

Help ook mee om dit innovatieve project verder te laten groeien.
Bij de fietsen leveren wij gereedschapsets zodat de werkplaatsen aan de slag kunnen met reparaties.
U kunt dit project steunen met een fietsdonatie of een bedrag om verscheping mogelijk te maken.

Helpt u ons ook met dit project?
U kunt ons direct een bericht sturen of bellen op 076-5810202

overige projecten

By | 2019-01-31T09:01:46+01:00 januari 10th, 2019|Projecten|0 Comments