Father Grol’s Welfare Trust

Het Father Grol’s Welfare Trust (FGWT) heeft in 2017 weer een grote zending gereedschap en machines ontvangen van Tools To Work. Deze goederen gaan naar de beroepsopleidingen in gevangenissen en naar het After-Care programma.

Beroepsopleidingen in de gevangenissen zijn zeer populair bij de gedetineerden. Het maakt terugkeer in de maatschappij gemakkelijker. De ex-gedetineerden kunnen na hun vrijlating in hun levensonderhoud voorzien en in dat van hun gezin. Terugval in criminele activiteiten is heel gering. Via het After-Care programma kunnen de ex-gevangenen een gereedschapsset krijgen of een naai- of breimachine.

Twee vrijwilligers van Tools To Work hebben in Nairobi een cursus gegeven aan gevangenismedewerkers om te leren werken met de nieuwere modellen breimachines die Tools To Work heeft gedoneerd. De verworven kennis wordt weer doorgegeven tijdens de trainingen in de gevangenissen.  Lees meer over dit project of bekijk de video.

Wij ontvingen het volgende bericht van de organisatie van FGWT:

21-09-2018

Groeten van Father Grol’s Welfare Trust.
Wij hopen dat het goed gaat met jullie.

Graag wil ik onze dankbaarheid uitspreken voor de hulpmiddelen die we begin deze maand hebben ontvangen
van Tools To Work. We voelen ons altijd weer gesterkt in ons werk door zo’n enorme donatie. Alle gereedschappen zijn in goede staat aangekomen en daar zijn we erg blij mee.

Gisteren hebben we een training-workshop gehouden op ons terrein in Umoja, Kenia. 17 vrouwen namen deel aan de workshop en ontvingen aan het eind een naaimachine. Lucy heeft ons geholpen bij de training. Onze voorraad breimachines is nu bijna op.

Ik wil onze oprechte dank uitspreken aan u en uw gehele team voor het warme welkom, dat Henry en Linus mochten ontvangen bij hun bezoek aan uw werkplaats in Teteringen. Geef onze groeten aan iedereen.
Vriendelijke groeten,

Adrian Kaburu
Beheerder, FGWT

Lucy geeft breimachinetrainingworkshop