metselaar sierra leone


Sierra Leone Opportunities Industralization Centres (SLOIC)

T16.12A

SLOIC wil de technische beroepssector ontwikkelen in Sierra Leone door o.a. het aanbieden van een breed vakkenpakket in technisch beroepsonderwijs. Daar is veel behoefte aan na de ebola epidemie en de langdurige burgeroorlog, waarin jongeren niet naar school konden en veel oorlogstrauma’s hebben opgelopen. Jongens en meisjes met een beroepsopleiding kunnen in hun eigen onderhoud voorzien, ontplooien zich sociaal en zorgen voor economische groei van het land. De afgelopen jaren heeft het merendeel van de afgestudeerde leerlingen werk gevonden in dienstverband of als zelfstandige. Naast een vakopleiding leren ze ook bedrijfskunde.

Een internet café en de verkoop van producten gemaakt door de leerlingen, levert inkomen op waarvan oefenmateriaal wordt gekocht. De salarissen van de leerkrachten worden betaald door de overheid. De lokale overheid werkt mee door het schenken van grond voor de bouw van een school.

Dit project heeft als doel om in 3 jaar 650 jongeren op te leiden in de 4 SLOIC scholen, die verspreid over het land liggen. Om zo’n groot aantal leerlingen goed les te geven, zijn meer machines en gereedschap nodig, dan waarover ze nu beschikken. Daarom heeft SLOIC Tools To Work gevraagd om de volgende goederen te leveren:

38 naaimachines, 40 computers, 4 printers, 4 automonteursets (geschikt voor 5 leerlingen), 4 bouw en metselsets, 4 elektricien sets, 4 loodgietersets, 4 metaalwerksets, 4 houtgereedschapsets, schaafbank, 8 lasapparaten, 2 kolomboorapparaten, 1 compressor, 1 houtbank en 1 zaagtafel.

De totale kosten van dit project zijn: €21.598,54.
Voor € 33,- help u een jongere in Sierra Leone met een opleiding.
Doet u mee?

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

Logo Turing Foundationcordaid

overzicht projecten