naaiatelier

Beechi Digital Youth Group

Beechi Digital Youth Group is actief in Zuidwest Kenia, waar veel mensen onder de armoedegrens leven. Veel jongeren hebben weinig scholing gehad en hebben geen uitzicht op werk, met alle problemen van dien.

Vaktrainingen

De jongeren in deze gemeenschap hebben een aantal jaren geleden de handen ineen geslagen en het project Beechi Digital Youth’s School Project opgericht. De school geeft computertrainingen, naailessen en leidt mensen op om in de bouw te gaan werken. Met deze praktische vaardigheden, kunnen ze een inkomen verdienen. Beechi Digital Youth Group ondersteunt de afgestudeerden met succes in het opzetten van een gezamenlijk bedrijfje. Ze verenigen zich in “table banking” groepen, waarmee ze sparen en onderling kunnen lenen. Op die manier kunnen ze hun bedrijfjes laten groeien.

Draagvlak

De samenwerking met lokale bestuurders is heel goed, waardoor er een breed draagvlak is.
Beechi Digital Youth Group heeft momenteel te weinig machines en gereedschappen om de praktijklessen te geven. Ze wil het komende jaar 100 studenten opleiden. Tools To Work heeft in overleg met de organisatie besloten de volgende goederen te reviseren en op te sturen:
20 naaimachines, 10 computers, 2 laserprinters, 5 zware bankschroeven en 2 zware tafelslijpmachines.
De totale kosten voor revisie en transport komen op €5000. Dat betekent € 50 per persoon.

Update

Dit project hebben we kunnen financieren en de goederen zijn eind 2016 in gebruik genomen. De jonge, ambitieuze Hoseah Kaplang’at is coördinator van dit project. Lees hier zijn verhaal.

overige projecten