naailes

Pacer Community Polytechnic

projectnummer T15.41A

ELECU is een goed georganiseerde NGO (Niet Gouvermentele Organisatie), die als doel heeft kinderen in Oeganda goed onderwijs te laten volgen. Deze NGO vraagt goederen aan voor het Pacer Community Polytechnic project.

Veel leerlingen, te weinig gereedschap

PCP bevindt zich in Noord-Oeganda, een gebied dat enorm geleden heeft onder de 20 jaar durende terreur van het ‘Leger van de Heer’. Jongeren hebben weinig kans op een beroepsopleiding en de werkloosheid is zeer groot. PCP geeft jongeren de kans een vak te leren zoals meubelmaken, timmeren, metselen, motor- en autoreparaties of kleding maken. De capaciteit van het schoolgebouw is voor 180 leerlingen, maar er is te weinig gereedschap en naaimachines om goed les te timmerwerkplaats oegandakunnen geven. Daarom kan de school niet uitbreiden. Jongeren staan te trappelen voor een plek op deze technische school, maar zolang er geen gereedschap is voor praktijkonderwijs blijven deze jongeren aan de kant staan.

Praktijkonderwijs

Het doel van dit project is om met het ontvangen gereedschap en de machines jongens en meisjes een beroepsopleiding te geven. De opleiding geeft ze de kans werk te vinden, in dienst van iemand of als zelfstandige. Al tijdens de opleiding kunnen ze geld verdienen met producten die ze maken.

klaslokaal vakopleidingTools To Work gaat leveren:

48 naaimachines, 4 borduurmachines, 2 breimachines, 5 autoreparatiesets, 7 bouwgereedschapsets, 7 electriciteitsets, 2 fietsreparatiesets, 1 motorreparatieset, 2 loogietersets, 7 metaalwerksets, 5 naaimachinereparatiesets, 5 starterssets,  7 houtwerksets, 5 cirkelzagen, 5 electrische schaafbanken,  8 bankschroeven, 2 haakse slijpers, 3 lasapparaten, 5 electrische boren, 1 kolomboor, 4 schuurmachines, 1 compressor, 1 houtdraaibank, 1 tafelzaagmachine, 1 generator, 10 fietsen.

gereedschapskistenOm deze gereedschappen en machines te reviseren, te verpakken en te versturen, hebben we uw steun nodig. Voor € 22.540 kunnen per cyclus 180 leerlingen een goede beroepsopleiding krijgen.

Geeft u deze jonge mensen een kans?
De Van Doorn Stichting heeft samen met het MKB in Woudenberg al een mooi bedrag bij elkaar gekregen voor dit project, maar we zijn er nog niet. Doe u ook mee? Elke euro maakt een verschil voor deze jongeren in één van de armste gebieden in Oeganda.

 

overzicht projecten