Jonge studenten in de bibliotheek van SRI in Kenia

SRI

Sustainable Rural Initiatives (SRI) heeft een centrum opgezet in Ahero, een dorp vlakbij de provinciehoofdstad Kisumu in West Kenia. In dit gebied leeft men voornamelijk van de landbouw.  De oprichter ervan, Jowi Otieno, is tevens directeur van het African Network for Internationalization of Education.

TU Delft

Jowi Otieno heeft o.a. gestudeerd in Nederland wat hem contacten met de TU Delft opleverde. Delftse studenten hebben een ontwerp gemaakt voor het centrum in Ahero, dat geheel is opgetrokken uit bamboe pijlers. Hiermee laten de studenten zien dat het verbouwen van bamboe een goed alternatief is voor de landbouw.

Activiteiten

SRI wil de kwaliteit van leven voor plattelandsgemeenschappen verbeteren. Een belangrijke doelgroep voor de organisatie is jongeren met weinig uitzicht op een goede toekomst. In het studiecentrum van SRI krijgen ze de mogelijkheid zich te ontwikkelen. Daarmee hebben de jongeren een betere kans om hun levenstandaard te verbeteren. In het centrum van SRI wordt het volgende aangeboden:

  • Nieuwe landbouwmethoden
  • Algemeen onderwijs/ kennis van mensenrechten
  • Beroepsopleidingen
  • Gezondheidsvoorlichting

studerende jongeren in het centrum van SRI

het opleidingscentrum van SRI gemaakt van BamboeArbeidsmarkt

Als jonge mensen mee kunnen doen in de economie van Kenia zal de welvaart van de samenleving toenemen. Op de vakopleiding van SRI wordt lesgegeven in meubelmaken, kledingmaken en ict. Voor het onderwijs is het gebruik van computers een waardevolle aanvulling. Het geeft leerlingen later een voorsprong op de arbeidsmarkt.

Behalve individuen, kunnen ook lokale organisaties en scholen bij SRI leren werken met de computer en heeft men toegang tot internet.

Voor de vakopleidingen en het  ICT centrum vraagt SRI naaimachines, computers en printers. Daarmee kan het jaarlijks 100 jongeren helpen op weg naar een betere toekomst. Tools To Work gaat SRI helpen met:

  • 17 naaimachines (hand-, trap- en elektrische-)
  • 20 computers
  • 2 laserprinters

De kosten inclusief transport zijn € 6373,-
Dankzij de financiële hulp van kringloopwinkel De Groene Ezel hebben dit project kunnen verwezenlijken.
Hartelijk dank daarvoor.

overige projecten