Maandelijks schoolverzuim

//Maandelijks schoolverzuim

Revalation2

Revelations Children’s Ministries International

projectnummer T14.21A

Door de gevechten in het noorden van Oeganda en de AIDS epidemie hebben veel vrouwen geen man. Zij moeten alleen voor hun gezin zorgen. Helaas leert de realiteit dat er weinig werk is en dat de vrouwen geen vaardigheden hebben waarmee ze de kost kunnen verdienen.

Herbruikbaar maandverband

Veel meisjes lopen leerachterstanden op doordat ze gedurende hun menstruatie niet naar school gaan. Wegwerpmaandverband, tampons en zeep zijn schaars en duur in Oeganda, geld dat deze schoolmeisjes niet hebben. Revelations Children’s Ministries International pakt met hun sociale onderneming beide problemen in één keer aan. Werkloze vrouwen gaan hygiënisch en herbruikbaar maandverband maken dat betaalbaar is voor meisjes. Zo hoeven deze meisjes niet te verzuimen van school gedurende hun menstruatie. De vrouwen zullen hiermee een inkomen verdienen waarmee ze voor hun kinderen kunnen zorgen.

Naaimachines

We willen de volgende gereedschappen en machines leveren aan Revelations Children’s Ministries International:

10 elektrische naaimachines
10 trap naaimachines met zigzag machines
1 overlock naaimachine (elektrisch)
5 enkel bed breimachines
5 dubbel bed breimachines
5 computers
1 laser printer

UW STEUN IS NODIG

Om deze gereedschappen en machines te reviseren, te verpakken en te versturen hebben we uw steun nodig. Voor €9.385,75,= kunnen we 25 vrouwen opleiden als naaister, waarna ze herbruikbaar maandverband gaan maken voor meisjes. Help deze meiden aan onderwijs en doneer. 

Dit project werd mede gefinancierd door:

IL-955-Logo nieuw blok FC_PMS

 

 

overzicht projecten

2018-03-19T13:00:32+01:00