Moederdag-actie

/Moederdag-actie
Moederdag-actie 2018-05-17T14:17:57+00:00

De moederdag-actie heeft het mooie bedrag van € 2935,- opgeleverd! Hiermee kunnen we 24 jonge moeders van een naaimachine voorzien. Alle deelnemers aan deze actie: HEEL HARTELIJK BEDANKT!

Geef een bron van inkomsten cadeau!

Het is niet een heel gemakkelijke positie: alleenstaande moeder zijn met opgroeiend kroost.
Niet in Nederland, en al helemaal niet op het platteland van Afrika.
Waar eerst nog voldoende landbouwgrond was om alle monden te vullen en nog wat te verkopen op de markt, wordt dit de laatste jaren steeds moeilijker.
In veel Afrikaanse landen is de helft van de bevolking onder de 30 jaar en jongeren trekken naar de stad in de hoop werk te vinden. Maar wat de meesten vinden is een gammele slaapplaats in een krottenwijk, een duister baantje waarin ze uitgebuit worden, en het voortdurende gevaar van misdaad en aanranding.

Jonge meiden zijn het meest kwetsbaar.
Wie zorgt er voor jou in de stad, als je in verwachting blijkt te zijn?
Wie kun je vertrouwen?
Wie zorgt er voor je kindje als je moet gaan werken?

Een vak leren

Om deze drama’s te voorkomen zet Tools To Work zich al jaren in om jonge vrouwen een kans te bieden. Een kans om een zelfstandig bestaan op te bouwen, door inkomsten te genereren. Dat doen we in samenwerking met lokale initiatieven. Initiatieven die o.a. jonge meiden en moeders de kans geven een vak te leren waarmee ze geld kunnen verdienen. Een onafhankelijk eigen inkomen. Geld waarmee ze hun kinderen kunnen voeden en zelfs naar school kunnen laten gaan.

Investering

Eén van de grootste successen is het leren kleding maken met de naaimachine.
In veel Afrikaanse landen is een schooluniform verplicht. Kunnen je ouders dat niet betalen, dan mag je niet naar school. Daar ligt een kans. Kleding en schooluniformen maken. Vele vrouwen hebben op deze manier een eigen bedrijfje kunnen opzetten. Er is weinig investering voor nodig. Een degelijke naaimachine, een cursus kledingmaken en een afzetmarkt.

Tools To Work levert gedegen, reviseerde machines en geeft bovendien trainingen over het onderhoud en de reparatie ervan.

Moederdag-actie

Om jonge meiden/ moeders de kans te geven een eigen inkomen te verwerven, willen we ter gelegenheid van moederdag, 40 jonge vrouwen in Kenia voorzien van een naaimachine. Een gereviseerde naaimachine kost 125,- inclusief reserveonderdelen en verscheping.
U kunt al meedoen met 25,-

Doet u ook mee?
Samen krijgen we het voor elkaar en geven we deze jonge vrouwen toekomstperspectief!

Team Tools To Work

Ja, ik doe mee met deze moederdag-actie

  • Uw e-mail adres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt dan deze actie.
  • 0,00 €
moederdag-actiekledingwinkeltje in Kenia