moeders helpen elkaar met een naaimachine

Moederdag-actie

Moeders helpen moeders. Uit solidariteit. Omdat we allemaal weten hoe zwaar het is om brood op de plank te krijgen en daarnaast je kinderen groot te brengen.
Daarom start Tools To Work ieder jaar rond Moederdag een actie om jonge moeders in Afrika te ondersteunen.
Dat doen we met Tools (o.a. naaimachines) en Education (het ondersteunen van vakopleidingen).

Startkapitaal

Uit onderzoek is gebleken dat vooral moeders geld en energie investeren in een betere toekomst voor haar kinderen, zodat zij het beter krijgen. Wij ondersteunen projecten in Afrika die kansarme mensen op weg helpen, met gereedschap en opleiding.

Jonge moeders maken deel uit van een kwetsbare groep. Tijdens de Corona-pandemie zijn er veel tienermoeders bij gekomen door de sluiting van scholen en de trek naar het platteland. Er is dus veel werk aan de winkel om deze groep te begeleiden naar een (financieel) zelfstandig bestaan. Wij ondersteunen waar mogelijk de lokale initiatieven om jonge moeders een toekomst te bieden.

Lees hier de verhalen:

Mabinty KabiaDankzij de steun van Tools To Work beschikt deze mama uit Sierra Leone over een trapnaaimachine. Hiermee werkt ze op de veranda van haar huis. Zij moet 4 kinderen onderhouden. Met haar werk verdient zij ongeveer 10.000 Leones(ca.€ 1,30) als zij een shirt verkoopt. Naast haar kleding verkoopt zij ook snoep en andere zaken. Hiermee vergroot zij het inkomen voor de familie.

Eliza trainingcenterHier in Ngong, niet ver van Nairobi, ben ik opgegroeid in een klein dorp op een heuvel. Mijn moeder moest voor haar kinderen zorgen, maar wist niet hoe. We hadden niets. Met hulp van anderen is het me uiteindelijk gelukt om naar school te gaan en heb ik het vak van kledingmaakster kunnen leren. Ik geef nu les aan andere vrouwen die uit eenzelfde troosteloze situatie komen. Zonder de machines van Tools To Work was dit nooit gelukt. Er zijn hier in de omgeving mooie winkeltjes ontstaan van onze cursisten. Ze kunnen nu voor zichzelf en de kinderen zorgen.

EmmyIk ben nu 34 jaar en heb eindelijk een kans om iets te leren. Het liefst word ik dokter of lerares, maar de mogelijkheden waren er niet voor mij. Met hulp van mijn man kan ik nu de cursus kledingmaken betalen en dit geeft me de kans om zelf geld te gaan verdienen. De opleiding kost me 2500 Keniase shilling, ongeveer 25 dollar per drie maanden. Dat is misschien niet veel, maar toch lastig om op te brengen. Als ik de hele training met succes hebt afgerond, kan ik via SRI een eigen naaimachine krijgen. En dan kan ik geld gaan verdienen.

Help mee

Doe je mee om deze kwetsbare moeders op weg te helpen?
Je kunt al doneren vanaf 10,-. Alle beetjes helpen.
Wij zorgen ervoor dat het geld duurzaam geïnvesteerd wordt in opleiding en materiaal.

Alvast hartelijk dank voor je deelname.

Team Tools To Work

Ja, ik doe mee met deze Moederdag-actie

  • € 0,00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.