Naar school in Kenya

//Naar school in Kenya

kenya

S.U.N.4 Malindi

projectnummer T15.16A

Jongeren uit het district Malindi in Kenia, gaan naar school in de gelijknamige hoofdstad. Tenminste, als ze het schoolgeld kunnen opbrengen want ook hier is een hele generatie ouders gestorven aan aids of lijdt aan HIV. Als een kind goed kan leren wordt door de docenten benadrukt dat het goed is voor het kind en de overige familie dat verdere studie belangrijk is. Na afronding van de studie kan de afgestudeerde beter voor de familie zorgen.

Op de fiets naar school

Vaak moeten de jongeren lange afstanden te voet afleggen naar de school in Malindi. 5 km lopen is geen uitzondering. Hierdoor blijft er maar weinig tijd over om te studeren. S.U.N.4 Malindi heeft daarom 40 fietsen besteld bij Tools To Work, die de jongeren voor 5,00 kunnen aanschaffen. Met zo’n fiets kunnen ze in hun vrije tijd bijverdienen door spullen of mensen te vervoeren. Voor gehandicapte kinderen met een meervoudige beperking in een tehuis aldaar, is tevens gevraagd om 7 rollators, zodat ook deze kinderen wat mobieler zijn.

We gaan de volgende goederen leveren aan S.U.N 4 Malindi:

  • 40 fietsen
  • 7 rollators

Om deze goederen te reviseren, te verpakken en te versturen hebben we uw steun nodig. Voor € 4893,= kunnen 40 jongeren een fiets krijgen en 7 gehandicapte kinderen een rollator. Doet u mee? Zie hier hoe u kunt helpen

Resulaat

In september 2016 hebben we 40 fietsen kunnen versturen naar dit project. De fietsen zijn inmiddels in gebruik genomen en vanaf nu kunnen de scholieren vanaf het platteland met de fiets naar de school in Malindi. Dat scheelt ze een hoop tijd. Alle deelnemers aan het TOP-uitje: ‘BOUW EEN FIETS VOOR AFRIKA’ heel hartelijk bedankt voor jullie deelname. De fiets die jullie met je team in elkaar gezet hebben, biedt nieuwe kansen aan jongeren in Kenia. Namens hen, hartelijk dank!
Dit project is mede mogelijk gemaakt door een gift van Nationaal Park De Hoge Veluwe.
schoolfiets voor meri en dina in keniaMaris op de fiets naar schoolArnold uit kenia op de fiets naar school

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

overige projecten

2018-03-19T13:00:32+01:00