Nieuws

/Nieuws
Nieuws 2018-03-19T13:00:17+01:00
  • newsletter 2020

Newsletter 2020

februari 5th, 2020|0 Comments

Onze nieuwsbrief nu ook beschikbaar in het Engels. Our newsletter now also available in English.

  • Thabita op de breimachine

Ik zat onterecht 11 jaar vast

november 22nd, 2019|Reacties uitgeschakeld voor Ik zat onterecht 11 jaar vast

11 jaar zat ik onterecht vast in de gevangenis. In die jaren kreeg ik de kans om cursussen te volgen, zoadat ik na mijn vrijlating een eigen zaakje kon opzetten. En dat is me gelukt. Dankzij hulp van Father Grol's Werlfare Trust en Tools To Work. Nieuwsgierig naar mijn verhaal? Lees het hier.

  • Nieuwsbrief 2019-2020

Nieuwsbrief 2019/2020

november 13th, 2019|Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsbrief 2019/2020

In deze laatste nieuwsbrief van 2019 komen de volgende onderwerpen aan bod: Hoe we met hergebruik mensen een kans bieden om mee te blijven doen Hoe wij door hergebruik en recycling bijdragen aan de kwaliteit van de aarde bijvoorbeeld. Vrijwilligers vertellen waarom zij in onze werkplaats werken, mensen die een traject volgen leggen uit [...]

  • Klaslokaal van een plattelandsschool in Bungoma County

Vakonderwijs voor kansarme jongeren in Bungoma County

juli 24th, 2019|Reacties uitgeschakeld voor Vakonderwijs voor kansarme jongeren in Bungoma County

De economie van Kenia groeit gestaag. Maar op het platteland wordt er niet geprofiteerd van de groei. Daarom heeft de Keniaanse overheid een plan gemaakt om alle kleine vakscholen in de regio Bungomi te moderniseren en van goed materiaal en gekwalificeerde leerkrachten te voorzien. Tools To Work gaat de vakscholen van gereedschap voorzien. Help je mee aan dit project? Elke donatie is welkom.

Tools To Work Jaarverslag 2018

juli 18th, 2019|Reacties uitgeschakeld voor Tools To Work Jaarverslag 2018

Beter laat dan nooit. Lees hier het Tools To Work Jaarverslag 2018

  • fietsen voor Zuid-Afrika

Goederen aangekomen in Zuid-Afrika

juli 6th, 2019|Reacties uitgeschakeld voor Goederen aangekomen in Zuid-Afrika

Op 19 juni 2019 zijn de fietsen aangekomen bij het project BEN-Bike in Zuid-Afrika, en zeer welkom ontvangen. “It was an exciting day at the BEN office when your container arrived. We are delighted with the container as it makes a huge difference to the people in the communities that these bicycles are distributed [...]

  • AFAS Foundation ondersteunt Tools To Work

Donatie van AFAS helpt mensen op weg

juni 29th, 2019|Reacties uitgeschakeld voor Donatie van AFAS helpt mensen op weg

AFAS foundation ondersteunt ons in een groot project ten behoeve van ex-gedetineerden in Kenia, die hun leven weer op de rails willen krijgen. Tools To Work werkt samen met het Father Grol's Welfare Trust, dat zich al jaren inzet om ex-gedetineerden een nieuwe kans te geven. Dit doen zij door vaktrainingen te geven binnen [...]

  • directeur van Tools To Work

Afscheid directeur Luitzen Wobma

mei 25th, 2019|Reacties uitgeschakeld voor Afscheid directeur Luitzen Wobma

Symposium ter gelegenheid van het afscheid van directeur Luitzen Wobma op vrijdag 14 juni 2019

  • Duurzame financiering voor vakscholen in Oeganda

Duurzame inkomsten voor vakscholen

maart 6th, 2019|Reacties uitgeschakeld voor Duurzame inkomsten voor vakscholen

Een nieuwe stap: capaciteitsopbouw Tools To Work levert een waardevolle bijdrage aan het gereedschap van vakscholen in Afrika. Sinds kort gaat de stichting echter nog een stap verder. Aan de partners wordt ook capaciteitsopbouw geleverd. Zo is in januari 2019 een consultant naar URDT in Oeganda uitgezonden om te werken aan kwaliteit en financiële [...]

  • Cursus automotive in Kenia

Training Automotiv, motorvoertuigentechniek in Kenia

januari 16th, 2019|Reacties uitgeschakeld voor Training Automotiv, motorvoertuigentechniek in Kenia

In 2019 gaan we starten met een training Automotive, speciaal voor leerkrachten aan vakopleidingen. Hiermee willen we de kwaliteit van het onderwijs op de vakscholen in Afrika verbeteren. Behalve praktijk- en theorielessen is er ook aandacht voor didactiek. Video, lesboeken en praktijkopdrachten zullen deel uitmaken van de training.

Facebook Posts

Kijk hier voor je prangende vragen ... See MoreSee Less

View on Facebook

Burgemeester Depla van Breda doet een oproep:Beste Bredanaars,

Het is lente. Komend weekend voorspelt een zonnige zondag met een heerlijke temperatuur. Normaal geweldig nieuws. Want wat is er heerlijker dan dat eerste lentegevoel. Heerlijk erop uit. Naar de bossen. Naar de hei. Naar de plassen. En op het eind een terrasje om lekker uit te puffen.

Helaas. Helaas. Corona maakt alles anders. Ook dit. Natuurlijk. Iedereen kan, mag en zal genieten van de lente. Doe dat vanuit uw tuin, terras of balkon. Niet ideaal. Maar u doet het voor uw ouders, voor de kwetsbaren en voor al die mensen die zo keihard werken in de zorg. Want alleen op deze manier kan de verspreiding van het virus stoppen.

Moet u dan het hele weekend thuisblijven? Nee. Natuurlijk mag u een frisse neus halen. U mag uw hond uitlaten. U mag gewoon een boodschapje doen. Ook voor uw overbuurvrouw die wellicht wat ouder of ziek is. U mag ook even een rondje joggen of rondje fietsen. Fit blijven is namelijk belangrijk. En u mag natuurlijk ook gewoon een maaltijd afhalen bij één van de lokale ondernemers die altijd voor ons klaar staan. Het mag. Maar doe alles zoveel mogelijk in uw eentje of met uw gezin. En houd vooral afstand.

Alleen samen kunnen we het coronavirus bestrijden. Hoe beter we ons met z’n allen aan de richtlijnen van het RIVM en de maatregelen van het kabinet houden, hoe sneller we weer enigszins terug kunnen naar het normale leven. Het normale leven waar we dan weer volop van genieten samen. Dus op een terrasje, in het bos, bij een recreatieplas, tijdens een evenement of in een park. Maar nu dus nog even niet.

Corona doet een beroep op ons uithoudingsvermogen. Zeker nu de maatregelen zijn verlengd tot en met 28 april, is het een kwestie van volhouden. Niet omdat het leuk is. Wel omdat het noodzakelijk is. Ik heb enorm veel waardering voor al die mensen die de maatregelen van het kabinet opvolgen. Vorige week ging het perfect. Ik heb er vertrouwen in dat het ons als Breda ook dit weekend gaat lukken.

Daarbij heb ik buitengewoon veel respect voor al die jongeren die zich keurig aan de regels houden. Want je zult maar 17 jaar zijn. En al 4 weken niet naar school kunnen. Niet kunnen chillen op een pleintje. Of niet naar je sportclub kunnen. 4 weken lang min of meer ‘huisarrest’ hebben. Dat is voor niemand leuk. Maar zeker niet als je jong bent. Logisch dat onze kinderen en jongeren af en toe naar buiten willen.

Dat ze naar buiten willen, is niet raar. Maar ook voor de jongeren geldt dat ze afstand moeten houden. Dat doen ze ook. Soms hebben ze een kleine waarschuwing nodig. Net als u en ik. Dat gesprek gaan we met iedereen aan. Wanneer we echter merken dat mensen niet willen luisteren, dan treden we op door boetes uit te delen.

Niet omdat we dat zo leuk vinden. Niet omdat we zo graag politietje spelen, maar omdat we aan de gezondheid van ons allemaal moeten denken. Omdat we er levens mee kunnen redden. En omdat we op die manier zo snel mogelijk terug kunnen naar dat fijne leven van alledag. Dus neem vooral je verantwoordelijkheid. Laat zien dat het niet nodig is om boetes uit te delen. Dit weekend niet. En ook daarna niet.

Voor nu geldt: afstand houden is zilver, thuisblijven is goud. Ook én juist wanneer het mooi weer wordt. Samen kunnen we het!

Burgemeester Paul Depla
... See MoreSee Less

View on Facebook

Miriam Haagh: "Durf hulp te vragen" ... See MoreSee Less

View on Facebook

CONTAINER VERTROKKEN
Gisteren is een container vanaf ons terrein vertrokken naar de haven van Rotterdam. Op weg naar Kenia. Vol met goederen voor gevangenen die via het Father Grol's Welfare Trust een vak kunnen leren tijdens hun detentie. www.toolstowork.nl/gedetineerden-leren-een-vak/
Blij dat we dit werk kunnen voortzetten ondanks de Corona-crisis. 🙂
... See MoreSee Less

View on Facebook

TIJDELIJKE SLUITING TOOLS TO WORK

In aansluiting op het bericht van vorige week (woensdag 18 maart) deel ik u mede dat Tools To Work vanaf morgen, dinsdag 24 maart, geheel gesloten zal zijn.

Dit besluit is genomen nu we constateren dat het aantal mensen dat naar Tools To Work komt om te werken onder een grens is gekomen om de werkplaats op een verantwoorde manier open te houden.

Deze maatregel is tot 6 april van kracht, in overeenstemming met de termijn van het huidige overheidsbeleid. Indien de overheid besluit deze maatregelen te verlengen, dan zal Tools To Work dat besluit volgen.

Wij blijven telefonisch bereikbaar via 076-5810202 of mail naar info@toolstowork.nl

Met vriendelijke groet,
Lex Merlijn
Directeur
... See MoreSee Less

View on Facebook