studenten in Sierra leone

Strategic Entrepreneurship Program

Update:

Het platform is inmiddels opgezet. Bekijk hier de video die SEP heeft gemaakt.

De organisatie SEP (Strategic Entrepreneurship Program) wil een platform opzetten voor startende ondernemingen, waarin begeleiding en training geboden wordt.

Door de tien jaar durende burgeroorlog in Sierra Leone hebben veel jonge mensen geen kans gehad een opleiding te volgen. Nu doen ze hand- en spandiensten om een beetje geld te verdienen maar ze hebben weinig toekomstperspectief en hun gevoel van eigenwaarde is klein.

Ondernemen

SEP is gepassioneerd om de “mindset” van deze jongeren om te buigen en hen voor te bereiden op zelfstandig ondernemerschap. Om dat te bereiken volgt de organisatie bedrijfstrainingen, doen ze praktijkgericht onderzoek en lobbywerk om opstartfinancieringen te vinden. Abubakarr Bangura is de initiatiefnemer en woont in Tilburg. Zie hier zijn pitch: https://youtu.be/5rr3AmTYapw

Ondersteunen

SEP gaat de studenten van IAMTECH (Institute of Advanced Management en Technologie) ondersteunen in het opzetten van een eigen onderneming. Daartoe geven zij computerlessen en ondernemerstrainingen en bieden ze een online platform voor beginnende en bestaande ondernemers. Deze voorzieningen zijn een belangrijk instrument in het succes van een eigen onderneming.

Eigen Naaiatelier

Voor andere studenten heeft SEP een naaiatelier opgezet.
De vraag naar traditionele kleding groeit in Sierra Leone. Er zijn niet genoeg designers in Sierra Leone om dit te produceren en daarom kopen veel mensen jurken en pakken uit omliggende landen, zoals Mali. Het SEP-naaiatelier heeft de ambitie om in dit gat te springen en “Africana” kleding van hoge kwaliteit te maken. De beste studenten krijgen ook de mogelijkheid om door te groeien als start-up.

Om deze plannen te verwezenlijken gaan we SEP helpen met naaimachines en computers.

Helpt u ons deze mensen een toekomst te bieden?
U kunt al doneren vanaf € 5,–

Dit project is afgerond en de goederen zijn in september 2018 in gebruik genomen.

Hartelijk dank voor uw steun.

overige projecten