leerlingen kleding maken Kenia

Eliza Training Center

In de sloppenwijken van de Ngong Hills in Kenia, hebben veel jongeren geen onderwijs genoten. De werkeloosheid is er dan ook erg hoog. Eliza Training Center wil deze jongeren helpen, door hen vaardigheden aan te leren. Deze vaktrainingen moeten de jongeren in staat stellen om zelfstandig te worden en een stabiele bron van inkomsten te hebben. Eliza Njeri heeft dit centrum een aantal jaar geleden opgezet, nadat ze zelf de kans had gekregen zo’n opleiding te volgen en zich een eigen naaimachine kon veroorloven. Daarmee ging ze anderen lesgeven in kledingmaken en het onderhouden en repareren van de machines.

Inmiddels is het Eliza Training Center uitgegroeid tot een gerespecteerd centrum waar jongeren een vak leren. Ze krijgen les in kledingmaken, ICT en machine reparatie.

De behoefte aan een vakopleiding is groot en het Eliza Center wil daarom verder uitbreiden. Tools To Work gaat het centrum ondersteunen met: naai- en breimachines, computers en gereedschap.

Mede door een gift van de Triodos Foundation konden we deze goederen verzenden. De extra middelen zorgen voor meer capaciteit en zullen de levens van 80 jongeren drastisch veranderen. Zij leren een vak en kunnen daarmee aan de armoede van de sloppenwijken ontkomen.

breilessen-klaslokaal

overige projecten