Pedra a Pedra

Project T15.10A

De organisatie Pedra a Pedra in Zambezia, Mozambique heeft een zagerij en een werkplaats waar kwaliteitshout wordt gemaakt van kokospalm.

Flexibel materiaal

De oude palmen, die geen economische waarde meer hebben, komen van de vele kokospalm plantages die je overal langs de kust van Mozambique vindt. Palmhout varieert enorm in kleur en levert zowel zacht- als hardhout. Dat maakt het geschikt voor uiteenlopende producten zoals houten vloeren, meubilair en kunstvoorwerpen.

Nieuwe banen

Pedra a Pedra leidt in haar werkplaats nieuwe medewerkers op, want werken met palmhout vereist speciale vaardigheden. Hierdoor worden nieuwe banen gecreëerd. Pedra a Pedra heeft veel potentie om te groeien. De vraag naar het hout en de producten is groot. Door de enorme werkloosheid zijn er genoeg jonge mannen die graag voor Pedra a Pedra aan de slag gaan.

Gereedschap

Om deze mensen op te leiden en een baan te bieden heeft Pedra a Pedra meer en kwalitatief betere machines en gereedschappen nodig. Tools To Work heeft deze goederen inmiddels geleverd. Dit project  werd mogelijk door hulp van:

--dioraphte-logoBMWT logo ver RGBgroene ezel

 

 

overzicht projecten