Projecten

/Projecten
Projecten 2018-03-27T12:49:30+00:00

Een goede toekomst als fietsen- en kleermaker

Een goede toekomst als fietsen- en kledingmaker In Burkina Faso verdwijnt de traditionele familieband en gezinnen hebben vaak weinig inkomen. Met als gevolg dat veel kinderen en jonge mensen aan hun lot overgelaten zijn. Je vindt ze bedelend op straat of ze leven van kleine criminaliteit. Meisjes worden veel te jong [...]

  • School voor vaktraining in Oeganda

Vakkennis is mensenrecht

Vaktraining is de sleutel tot succes. Veel jongeren in Oeganda vallen tussen wal en schip. Er is te weinig landbouwgrond beschikbaar om van te leven en veel jongeren hebben weinig tot geen scholing gehad. De plaatselijke organisatie Kapotec NGO gaat daarmee aan de slag en vraagt ondersteuning van Tools To Work.

  • meubelmakerij-oeganda

URDT biedt perspectief

Ze hebben twee stalen schaven, twee handzagen, wat beitels, een hamer en een haakse slijptol die ze als schuurmachine gebruiken. Maar ze willen verder. Samen hebben ze een timmerwerkplaats opgezet en maken om de beurt gebruik van het gereedschap. Dat kan toch beter?

  • vrouw maakt truien op de breimachine

Een vakopleiding voor een beter leven in Rwanda

In Rwanda is er niet genoeg landbouwgrond om iedereen van werk en inkomen te voorzien. Om dit probleem op te lossen ontstaan er steeds meer lokale initiatieven die jongeren helpen een andere toekomst op te bouwen. Eén van die initiatieven is CEP. Lees hier hoe zij dit aanpakken.

  • Jonge studenten in de bibliotheek van SRI in Kenia

Kwaliteit van leven verbeteren

SRI wil de kwaliteit van leven voor plattelandsgemeenschappen verbeteren. In het centrum van SRI in West-Kenia krijgen jongeren onderwijs op verschillende terreinen.

  • vakschool in Kampala

Gereedschap voor jongeren in Oeganda

Het gereedschap dat we verstuurden naar Oeganda is aangekomen bij het Jongerencentrum van ASOD. Bekijk hier de foto's.