Projecten

/Projecten
Projecten 2018-05-22T09:53:11+01:00
 • Klaslokaal van een plattelandsschool in Bungoma County

Vakonderwijs voor kansarme jongeren in Bungoma County

De economie van Kenia groeit gestaag. Maar op het platteland wordt er niet geprofiteerd van de groei. Daarom heeft de Keniaanse overheid een plan gemaakt om alle kleine vakscholen in de regio Bungomi te moderniseren en van goed materiaal en gekwalificeerde leerkrachten te voorzien. 61% van de jongeren in het gebied heeft geen opleiding, terwijl er werk genoeg is aan de infrastructuur. Tools To Work gaat de vakscholen van gereedschap voorzien. Help je mee aan dit project? Elke donatie is welkom.

 • Rongo University in Kenia

Inrichting vakopleidingen Rongo University

De overheid in Kenia wil kansarme jongeren makkelijker toegang geven tot vervolgonderwijs. De Rongo universiteit gaat vakopleidingen aanbieden. Jaarlijks kunnen er 500 leerlingen terecht. Wat ze echter nog missen is goede technische apparatuur voor de praktijklessen. Helpt u mee aan dit project?

 • Duurzame financiering voor vakscholen in Oeganda

Duurzame inkomsten voor vakscholen

Een nieuwe stap: capaciteitsopbouw Tools To Work levert een waardevolle bijdrage aan het gereedschap van vakscholen in Afrika. Sinds kort gaat de stichting echter nog een stap verder. Aan de partners wordt ook capaciteitsopbouw geleverd. Zo is in januari 2019 een consultant naar URDT in Oeganda uitgezonden om te werken aan kwaliteit en financiële [...]

 • De grote vuilisbelt Dandora Dumpsite

DADREG redt jongeren van een leven op de vuilnisbelt

Dandora Dumpsite Rehabilitation Group, (DADREG) is een locale organisatie in de sloppenwijken van Nairobi, Kenia. De omstandigheden van de allerarmsten die op de vuilnisbelt leven is mensonterend. DADREG haalt de mensen uit deze ellende door ze vaktrainingen en onderdak te geven, zodat ze uit de ellende kunnen ontsnappen.

 • Cursus automotive in Kenia

Training Automotiv, motorvoertuigentechniek in Kenia

In 2019 gaan we starten met een training Automotive, speciaal voor leerkrachten aan vakopleidingen. Hiermee willen we de kwaliteit van het onderwijs op de vakscholen in Afrika verbeteren. Behalve praktijk- en theorielessen is er ook aandacht voor didactiek. Video, lesboeken en praktijkopdrachten zullen deel uitmaken van de training.

 • Zuid-Afrikaanse kinderen krijgen een fiets

Fietsen voor Zuid-Afrika

BEN is een maatschappelijke organisatie in Western Cape Provincie, Zuid Afrika. Deze organisatie heeft Tools To Work gevraagd om fietsen. Die zijn nodig voor de lokale bevolking en voor het opzetten van fiets-herstelwerkplaatsen.>>>

 • naaiatelier

Jongeren richten eigen school op

De jongeren in deze gemeenschap hebben een aantal jaren geleden de handen ineen geslagen en het project Beechi Digital Youth’s School Project opgericht. In Endebess was tot voor kort geen kans om een beroep te leren. Het ligt in een afgelegen gebied niet ver van Kitale in Kenia.

 • jongeren krijgen beroepsonderwijs

Beroepsscholing voor werkloze jongeren

Murialdo is een grote technische school in Freetown, Sierra Leone, die jaarlijks 700 jongeren opleidt tot vakman of-vrouw.

 • schoolklas in de sloppenwijk van Nairobi

Jongerencentrum in het midden van een sloppenwijk

Maji Mazouri Center Internationaal wil armoede bestrijden door de leefomstandigheden van de jongeren te verbeteren. Samen met ouders uit de wijk is er een programma opgezet om een veilige omgeving te creëren waar jongeren een ander perspectief kunnen opbouwen.

 • training onderhoud & reparatie

Een goede toekomst als fietsen- en/of kleermaker

Een goede toekomst als fietsen- en/of kleermaker In Burkina Faso verdwijnt de traditionele familieband en gezinnen hebben vaak weinig inkomen. Met als gevolg dat veel kinderen en jonge mensen aan hun lot overgelaten zijn. Je vindt ze bedelend op straat of ze leven van kleine criminaliteit. Meisjes worden veel te jong [...]

 • School voor vaktraining in Oeganda

Vakkennis is mensenrecht

Vaktraining is de sleutel tot succes. Veel jongeren in Oeganda vallen tussen wal en schip. Er is te weinig landbouwgrond beschikbaar om van te leven en veel jongeren hebben weinig tot geen scholing gehad. De plaatselijke organisatie Kapotec NGO gaat daarmee aan de slag en vraagt ondersteuning van Tools To Work.

 • meubelmakerij-oeganda

URDT biedt perspectief

Ze hebben twee stalen schaven, twee handzagen, wat beitels, een hamer en een haakse slijptol die ze als schuurmachine gebruiken. Maar ze willen verder. Samen hebben ze een timmerwerkplaats opgezet en maken om de beurt gebruik van het gereedschap. Dat kan toch beter?