Projecten

/Projecten
Projecten 2018-05-22T09:53:11+00:00
 • cursus voor vrouwen in Burkina Faso

Een goede toekomst als fietsen- en/of kleermaker

Een goede toekomst als fietsen- en/of kleermaker In Burkina Faso verdwijnt de traditionele familieband en gezinnen hebben vaak weinig inkomen. Met als gevolg dat veel kinderen en jonge mensen aan hun lot overgelaten zijn. Je vindt ze bedelend op straat of ze leven van kleine criminaliteit. Meisjes worden veel te jong [...]

 • School voor vaktraining in Oeganda

Vakkennis is mensenrecht

Vaktraining is de sleutel tot succes. Veel jongeren in Oeganda vallen tussen wal en schip. Er is te weinig landbouwgrond beschikbaar om van te leven en veel jongeren hebben weinig tot geen scholing gehad. De plaatselijke organisatie Kapotec NGO gaat daarmee aan de slag en vraagt ondersteuning van Tools To Work.

 • meubelmakerij-oeganda

URDT biedt perspectief

Ze hebben twee stalen schaven, twee handzagen, wat beitels, een hamer en een haakse slijptol die ze als schuurmachine gebruiken. Maar ze willen verder. Samen hebben ze een timmerwerkplaats opgezet en maken om de beurt gebruik van het gereedschap. Dat kan toch beter?

 • vrouw maakt truien op de breimachine

Een vakopleiding voor een beter leven in Rwanda

In Rwanda is er niet genoeg landbouwgrond om iedereen van werk en inkomen te voorzien. Om dit probleem op te lossen ontstaan er steeds meer lokale initiatieven die jongeren helpen een andere toekomst op te bouwen. Eén van die initiatieven is CEP. Lees hier hoe zij dit aanpakken.

 • Jonge studenten in de bibliotheek van SRI in Kenia

Kwaliteit van leven verbeteren

SRI wil de kwaliteit van leven voor plattelandsgemeenschappen verbeteren. In het centrum van SRI in West-Kenia krijgen jongeren onderwijs op verschillende terreinen.

 • vakschool in Kampala

Gereedschap voor jongeren in Oeganda

Het gereedschap dat we verstuurden naar Oeganda is aangekomen bij het Jongerencentrum van ASOD. Bekijk hier de foto's.

 • studenten in Sierra Leone

Ondernemerschap in Sierra Leone

Zelfstandig ondernemerschap stimuleren in Sierra Leone. SEP doet het en biedt een online leeromgeving voor startende ondernemers. De organisatie heeft daar nog een aantal computers bij nodig. Wie helpt ons?

 • naailes in Kenia

Een eigen inkomen verwerven

Flowers of Hope biedt vaktrainingen aan vrouwen en jongeren die in arme omstandigheden leven in Kenia. Dit doen ze als volgt:

 • leerlingen kleding maken Kenia

Ontkomen aan de armoede

Met behulp van de Triodos Foundation kunnen we extra middelen sturen aan dit Training Centrum in Kenia.

 • Vakschool-in-Kitale-Kenia

Gereedschap voor beroepsonderwijs

De Kimini vakschool in Kitale, Kenia, leidt jongeren op in concrete vakken als elektricien, metselaar en timmerman, maar kampt met een gebrek aan goed gereedschap. Lees hoe we dit met onze donoren gaan helpen oplossen.

 • meisjes krijgen computerles

YWCA heeft een goede naam

300 meisjes in Freetown, Sierra Leone, krijgen les in ICT, koken, kleding maken, catering en commerciële dienstverlening. Het YWCA Vocational Institute staat goed aangeschreven en vele afgestudeerden van deze school vinden een baan. Om dit succes voort te zetten vragen ze ons om het volgende:

 • cursus onderhoud en reparatie fietsen

Cursus groot succes!

"Ze wilden niet stoppen voor ze zéker wisten dat ze alles hadden geleerd", vertelt PUM expert Thea Jansen. Samen met collega Jan Koeman was zij begin dit jaar twee weken in Burkina Faso om cursussen te geven. Cursussen in het onderhouden en repareren van fietsen en naaimachines. Thea:"Deze vrouwen kunnen allemaal goed overweg met de naaimachine [...]

Geef een duurzaam vaderdag-cadeau!
en duurzaam vaderdag cadeau