Training kledingmaken in Kenia

Straatjongeren krijgen vakopleiding

In Kisumu, de derde stad van Kenia, wordt hard gewerkt aan de toekomst van jonge mensen. Gebroken gezinnen, huiselijk geweld en verwaarlozing zorgen ervoor dat veel jongeren de straat kiezen om te overleven. Armoede ligt hieraan ten grondslag. Het leven op straat zit echter vol gevaren. Geweld, prostitutie, verkrachtingen en drugs zijn aan de orde van de dag.

Bouwen aan een toekomst

De organisatie Serenity Family is in 2015 gestart met het bieden van hulp aan deze groep jong volwassenen. De organisatie haalt de jongeren uit de ellende door ze vaktrainingen aan te bieden. Door te leren voor timmerman, elektricien, monteur, kapster of kleermaker kunnen zij een zelfstandig bestaan gaan opbouwen.

De trainingen bestaan behalve uit theorie en praktijklessen ook uit psychische begeleiding en lessen sociale vaardigheden en ondernemerschap. De leerlingen lopen stages bij bestaande bedrijven en kunnen al tijdens de opleiding geld verdienen met opdrachten. Heel belangrijk omdat dat hen van de straat houdt.

Startgereedschap

Na hun diploma krijgen de jongeren een basisuitrusting, met onder meer gereedschap, om een eigen werkplaats te beginnen.
Het initiatief van Serenity Family is succesvol. In 2018 zijn er 70 jongvolwassenen afgestudeerd en aan de slag gegaan als ondernemer of als werknemer. Om meer mensen te redden van een leven op straat vraagt de organisatie Tools To Work om extra gereedschap. We gaan dit initiatief van harte ondersteunen met naaimachines, breimachines, gereedschapsets en computers.

Training automonteur KeniaHelp mee

Helpt u mee om deze jongeren te laten ontsnappen aan de armoede?
Met uw donatie kunnen we deze jongeren op weg helpen.
Alvast hartelijk dank.