Werkloze jongeren in Congo


Bandundu Vakopleiding

Project T16.15A

Congo (het vroegere Zaïre)  is een land met extreme armoede en enorme werkloosheid. In een grote stad als Bandundu zijn er nauwelijks bedrijfjes te vinden waar mensen betaald werk kunnen doen. Een grote groep jongeren is ongeschoold en er is weinig toekomstperspectief.

Technische school

Pater Fansaka heeft daarom samen met het districtsbestuur een technische school opgericht, de St. Josephschool. Hier kunnen jongeren een concreet vak leren waarmee ze een inkomen kunnen verdienen. De behoefte aan vakmensen is groot in Congo.

Gereedschap

De school annex werkplaats is opgericht in 2012. Tools To Work leverde de benodigde gereedschappen, naaimachines en fietsen; het districtsbestuur zorgde voor leerkrachten. Door verkoop van de producten die de leerlingen tijdens de praktijklessen maken, zoals kleding en meubels, kan de school zichzelf bedruipen.

Praktijkonderwijs in Congo

Jongeren leren meubels maken

Resultaat

De school is succesvol gebleken en wil nóg meer jongeren de kans geven een vak te leren. Om een nieuwe groep van 120 jongeren op te leiden heeft Pater Fansaka een nieuw verzoek gedaan aan Tools To Work. Dit keer voor:

  • 50 naaimachines
  • 50 computers
  • 10 printers
  • 2 kettingzagen
  • 120 fietsen

Helpt u Mr. Fakana zijn droom waar te maken?
Met hulp van uw donatie hebben we in maart 2017 de goederen kunnen verzenden.
Dank u allen hartelijk.
overzicht projecten