Andersen vakschool in Kenia


Andersen Vocational Training

T15.43A

Deze technische school ligt op het platteland aan de voet van Mount Elgon op het terrein van de Andersen Farm, waar rozen geproduceerd worden. Andersen Farm is een goed georganiseerd bedrijf dat naast verschillende scholen ook een kliniek heeft opgezet; alles ondergebracht in een Trust die ondersteund wordt door Elimu Mount Elgon uit Tilburg.

Uitbreiding

De technische school wil haar aanbod gaan uitbreiden met werkplaatsen voor motoronderhoud, metaalbewerking, houtbewerking en een kapsalon. Ook hebben ze belangstelling om te participeren in de TOOLBANK.De plannen zien er goed uit en er wordt veel geïnvesteerd in deze praktijkopleiding. kleding maken, naaimachine, mode vakschool

De afdeling kledingmaken loopt op dit moment erg goed; leerlingen kunnen oefenen op het maken van schooluniformen voor de  Farm. Het werk gebeurd op trapnaaimachines want er is nog geen elektriciteit. Dat geld ook voor de timmerwerkplaats. Deze afdeling heeft een paar goede werkbanken en twee elektrische machines ontvangen van de overheid, maar moet het vooralsnog doen met handgereedschap dat van een slechte kwaliteit is.

timmerwerkplaats

Lokale markt

De opleiding van deze jonge mensen sluit goed aan bij de behoeften van de lokale markt. De school heeft veel potentieel. Om de school te kunnen uitbreiden heeft Andersen Vocational Training aan Tools To Work gevraagd om gereedschappen te leveren, zoals startersets voor de diverse beroepsgroepen en machines voor de inrichting van werkplaatsen.

Tools

We gaan naaimachines, computers, vaktechnische startersets, en machines leveren voor uitbreiding van de school.

overzicht projecten