Young Women Christian Association Vocational Institute

De werkloosheid in Sierra Leone is hoog, waardoor de competitie op de arbeidsmarkt groot is. Daarom is een goede opleiding erg belangrijk. Dat geeft de mogelijkheid om werk te vinden of zelf een bedrijfje te starten . Het verbetert de levensstandaard; geeft aanzien en gevoel van eigenwaarde en hele gezinnen profiteren ervan.

Onderwijs

De Young Woman Christian Association Vocational Institute (YWCA Vocational Institute) laat leerlingen van allerlei schoolniveaus toe, ook zij die niet eerder naar school gingen. Na voltooiing van de training gaan een aantal studenten door met een voortgezette opleiding. Dankzij de goede naam die YWCA Vocational Institute heeft in Sierra Leone, hebben de afgestudeerden een goede kans op werk. Vaak krijgen ze voorrang bij sollicitaties en werkgevers nemen contact op met de opleiding voor werkkrachten.

De volgende vakken worden onderwezen: kleding maken, kunst en handnijverheid, commerciële studies, catering , voedselproductie en inheemse ambachten. Alle studenten leren werken met de computer.

Lesmateriaal

YWCA Vocational Institute heeft te weinig computers en naaimachines, evenals startersets voor afgestudeerden. Daarom heeft het instituut Tools To Work benaderd. Met een aanvulling van leer-gereedschap kan het instituut jaarlijks 300 meisjes extra opleiden.
We gaan leveren:
22 naaimachines
10 computers
1 printer

Om revisie, verpakking en transport mogelijk te maken is een bedrag van € 5600,00 nodig.
Dat is omgerekend nog geen € 20,00 per student. Concrete hulp voor een schappelijk bedrag.
Dankzij uw hulp hebben we dit project kunnen financieren.
Op 1 augustus 2018 is de container met goederen voor o.a. dit project vertrokken.